Fiat reintră pe piaţa americană cu Fiat 500

La aproape doi ani de la semnarea alianţei dintre Fiat şi Grupul Chrysler, Fiat 500 este primul model Fiat care reintră pe piaţa nord- americană.

Lansarea oficială având loc în cadrul Salonului Auto dela Los Angeles. Laura Soave, managerul mărcii în SUA, consideră că" Fiat 500 a fost întotdeauna maşina potrivităpentru momentul potrivit" şi anticipează că noul model va deveni ovedetă a unuia dintre cele mai dinamice segmente auto din SUA, celal maşinilor mici, până acum destul de ignorate de consumatorulamerican.

Fiat 500 vine într-un moment în care o întreagăgeneraţie de americani îşi redefineşte stilul de viaţă şi percepţiaasupra bunurilor, punând accent pe valoarea a ceea ce pot ele oferişi pe avantajele pentru mediu şi societate.

Cu alura Made in Italy inconfundabilă, cu farmecul şi designulinedit dar şi cu o serie de caracteristici tehnice şi standarde deconsum şi emisii extrem de apreciate, Fiat 500 îşi propune să seinsinueze cu stil şi personalitate într-un univers auto cu totulnou.

Versiunea comercializată în SUA este produsă în Mexic,porneşte de la un preţ de 15.500 de dolari şi are o seriede noi specificaţii pentru a se adapta pieţii nord-americane:o structură ranforsată, noi suspensii, un nou tip de ABS,un rezervor cu capacitate mărită, sisteme de încălzire şi răcirecalibrate pentru temperaturi extreme, scaune redesenate pentrucălătorii pe distanţe lungi, o cutie automată cu 6 viteze şi un nousistem de sunet BOSE.

Gama va include pentru început motorizarea 1.4 MultiAir101 CP, trei niveluri de echipare (Pop, Sport şi Lounge) şi 14culori exterioare. Ca şi în Europa, maşina va putea fipersonalizată într-o multitudine de configuraţii grafice. Site-uloficial este www.fiatusa.com

.