Florentin Petre şi Colina Motors

Pe Florentin Petre îl asociezi involuntar cu fotbalul profesionist, dar s-ar putea ca cât de curând să fi, nevoiţi al asocia şi cu motorsportul.

Florentin Petre şi Colina Motors Florentin Petre şi Colina Motors

Noua sa pasiune pentru maşinile de curse i-a adusweekendul trecut primul loc întâi într-o competiţie auto oficialăla volanul unui Renault Clio Super 1600. Pista Haskova, etapa adoua din campionatul naţional de circuit al Bulgariei, a avut lastart peste 40 de participanţi.

Aflat la volanul maşinii sale de curse, un Renault ClioSuper 1600, Florentin Petre a reuşit să se impună fără probleme lafinalul celor 12 tururi de pistă, ocupând primul loc laclasa A6, la o diferenţă de 30 de secunde faţă de următorul clasat- campionul en-titre al Bulgariei la această clasă.Circuitul de la Haskova măsoară 3,12 km, iar cel mai buntimp înregistrat de Florentin pe un tur de circuit a fost de 1' 44"20.

Mai mult, Florentin a reuşit o performanţă remarcabilăsituându-se pe poziţia a doua în clasamentul general alcompetiţiei, imediat după Rumen Dunev- campionul Bulgariei din2009 în cursele de circuit. Extrem de cunoscut şi iubit în Bulgariadatorită evoluţiilor sale ca fotbalist profesionist la clubul CSKASofia, Florentin Petre s-a declarat foarte mulţumit de prestaţia sape pista de la Haskova: "Am venit aici să câştig şi sunt foartemulţumit că am reuşit să-mi ating obiectivul. Mă simt excelent lavolan.

Este prima cursă oficială la care particip cu Renault Clio S1600şi am câştigat! În plus, mă bucur că am putut să demonstrez fanilormei de aici, din Bulgaria, că pot să fac performanţă şi ca pilot deraliu. Le multumesc că au fost alături de mine şi la acest gen decompetiţii şi îi aştept să mă încurajeze şi la celelalte etape lacare voi participa. Următoarea cursă va fi cea de la Dracova, totîn Bulgaria, în perioada 5-6 iunie. După aceasta, sper caurmătoarea competiţie să fie în România, la o etapa din CampionatulNaţional de Viteză în Coastă.

" Pilot de curse doar din 2009, Florentin Petre a concurat pânăacum la 4 competiţii auto, dintre care una oficială, lavolanul unui Mitsubishi Lancer Evo 9 de grupa H. Maşina sapreferată este însă Renault Clio Super 1600, pe care aachiziţionat-o în 2009 de la Rumen Dunev şi care este maşinacampioană în Bulgaria timp de 3 ani consecutiv. Are unmotor de 1,6 litri şi 247 CP, şi este pregătită pentru competiţiide echipa tehnică de la Colina Motors.