Ford Focus

Salonul Auto de la Detroit aduce aşa cum era de aşteptat o serie de modificări şi lansări care fac ca piaţa auto să devină şi mai „condimentată”. Una dintre aceste lansări este modelul Ford Focus 2008. Mai bine spus, este un facelift radical al modelului prezent pe piaţa amerticană.

Ford Focus Ford Focus
Pentru a atrage şi mai mulţi clienţi tineri este nevoie de o caroserie mai sportivă, mai dinamică. Soluţia a venit repede cu varianta coupe, dar, pentru a atinge o gamă variată de clienţi, şi varianta în patru uşi a suferit o regândire a desenului.

Pe lângă design-ul refăcut al părţii frontale şi al spatelui, interiorul a suferit şi el modificări pozitive asupra confortului, ergonomiei şi chiar a căpătat anumite tuşe de lux prin prisma zonelor cromate de pe consola centrală şi bord.

Motorizările care vor fi disponibile pe piaţa americană sunt două la număr. Motorul Duratec de 2,0 litri dezvoltă 136 de CP, iar constructorul se laudă că va fi cu mult mai silenţios decât motorizarea precedentă. Cel de-al doilea motor are o cilindree similară şi dezvoltă cu 6 CP în minus, însă îndeplineşte riguroasele norme de poluare PZEV (Partial Zero Emissons Vehicle). Pentru ambele motorizări, standard va fi disponibilă o cutie de viteze manuală cu cinci trepte, opţional putând fi comandată o cutie automată cu patru viteze.

Preţul pentru cele două modelele de caroserie nu a fost comunicat cu ocazia salonului, dar cu este aşteptat cu interes, Focus fiind recunoscut pentru raportul foarte bun preţ/calitate.