Honda sponsor oficial al Conferinţei de mediu COP15

Honda a anunţat astăzi că a devenit unul din cei doar patru sponsori auto ai Conferinţei privind modificările climaterice COP15, care are loc în Copenhaga în perioada 7 decembrie-18 decembrie 2009.

Honda sponsor oficial al Conferinţei de mediu COP15 Honda sponsor oficial al Conferinţei de mediu COP15

Sponsorizarea Honda va consta în furnizarea, pe perioada celordouă săptămâni ale summit-ului, a unei flote de noi autovehiculeecologice hibrid Honda Insight. FCX Clarity, noul autovehicul Hondacu celula electrica, cu emisie zero de hidrogen va fi, de asemenea,prezentat la salonul COP15 - 'Driving the Future'. Vehiculele vorfi utilizate pentru a transporta la conferinţă delegaţii, VIP-urileşi jurnaliştii.

Referitor la sponsorizare, Svend Olling, Directorul Departamentuluidin cadrul Ministerului afacerilor externe din Danemarca, aprecizat: "Din punctul de vedere al îndeplinirii criteriilornoastre, Honda a fost selectată ca sponsor oficial de autovehiculepentru Conferinţa de mediu COP15. Nu numai că această sponsorizarene ajută în diminuarea emisiilor generate de participarea laconferinţă, dar autovehiculele au demonstrat o tehnologie careastăzi poate veni in sprijinul eforturilor noastre de a reduceemisiile de dioxid de carbon în sectorul transporturilor."

Yuishi Fukuda, Preşedintele Nordic Honda A.B. a adăugat:
Hondra se mândreşte că a fost acceptată de Ministerul afacerilorexterne din Danemarca în calitate de sponsor oficial al Conferinţeide mediu COP15. Vehiculele prezentate vor demonstra angajamentulHonda în ceea ce priveşte producţia de autovehicule cu cel mai marerandament ecologic posibil prin utilizarea unor sisteme deproducţie cu impact minim asupra mediului."

În 2006 Honda a devenit primul producător de automobile din lumecare a anunţat un plan de reducere a emisiilor de CO2 atât pentruprodusele sale, cât şi pentru activităţile de producţie.