Idei pentru un nou Cadillac Escalade

Greu de crezut că viitorul Cadillac Escalade va fi mai cuminte decât actualul model, un adevărat exemplu de grandomanie. Totuşi, malesianul Theophilus Chin vine cu o propunere foarte decentă.

Idei pentru un nou Cadillac Escalade Idei pentru un nou Cadillac Escalade

Despre Cadillac Escalade nuputem vorbi apreciativ în aceste momente de crizăeconomică. Totuşi, trebuie să recunoaştem că e un simbolamerican deja, chiar dacă unul mai puţin important faţă de altenume iconice, precum Jeep Wrangler sau Ford Mustang.

Theophilus Chin, un malaezian pasionat de maşini şi dephotoshop, vine cu o propunere foarte în ton cu vremurile actuale.Prin urmare, noul Cadillac Escalade imaginat de designerrenunţă la masivitatea opulentă în favoarea unui stil maidinamic şi chiar mai familist.

GM a anunţat deja că va utiliza noua platformă Lambdapentru producerea unui SUV de 7 locuri cu siglă Cadillac,dar nu s-a menţionat dacă acest model va fi urmaşul lui Escaladesau va fi vorba de un model inferior în gamă.

Conceptul XTS Platinum pe care americanii l-audezvăluit la începutul anului, la Salonul AutoDetroit 2010, ne arată o direcţie bună spre care se îndreaptămarca de lux americană. Prin urmare, propunerea lui Chin sealiniază suficient de bine acestui stil modern, mai puţin opulent,dar care reuşeşte să exprime lux.

Americanii sunt conştienţi că trebuie să îşi adapteze imagineaşi să creeze maşini mai eficiente din punct de vedere alconsumului. Primul pas a fost făcut prin versiunea hibrid a luiEscalade, dar pe viitor este clar că e nevoie de omaşină mult mai bine concepută pentru satisacerea cerinţelor depoluare cât mai scăzută.

Noul model ar urma, aşadar, să fie construit cu o caroserieautoportantă. Totuşi, pentru fanii înrăiţi, va continua săexiste în gamă o versiunea Escalade ESV, cu şasiuseparat.

E o idee bună ca Escalade să devină maicuminte? Vom vedea de-abia în 2013, când este preconizatsă apară un urmaş al acestui SUV full-size.