În Franţa, Dacia Duster poate fi echipată cu sistem GPL

Amatorii de GPL se vor bucura să afle că Dacia Duster poate fi oferit şi cu sistem de alimentare GPL. Problema este că, deocamdată, acest lucru este valabil doar în Franţa.

În Franţa, Dacia Duster poate fi echipată cu sistem GPL În Franţa, Dacia Duster poate fi echipată cu sistem GPL

Este vorba despre firma Borel Systeme Gaz Carburants, care oferăsistemul GPL pentru Dacia Duster 1.6 16V105 CP, în ambele versiuni de transmisie, 4x2 şi 4x4. Deşipreţurile nu le ştim, Borel afirmă că investiţia este una foartebună pentru bugetul proprietarului.

Teoretic, Dacia Duster 1.6 16V 105 CP 4x2, dotată cusistem GPL, are o autonomie totală de peste 1.000 km, iar,alimentat doar cu GPL, Duster ajunge să parcurgă chiar şi 700 km cuun plin (versiunea 4x4 trebuie să se mulţumească doar cu maximum500 km cu un plin).

Practic, cei de la Borel au înlocuit roata de rezervă cu unrezervor dedicat GPL-ului, acesta având o capacitate de 61de litri în cazul lui Duster 4x4 şi de 95 de litri pentru Duster4x2 (avantajat de lipsa tracţiunii integrale). Astfel,spaţiul pentru bagaje nu este afectat, dar va trebui avut în vederemăcar un kit pentru repararea rapidă a penelor, în caz denecesitate.

Aşadar, cei pentru care poluarea este o problemă sensibilă, dar şicosturile de întreţinere, au acum o soluţie la îndemână. Dinpăcate, nu ştim cât de scumpă sau ieftină, încă, pentru ane face o idee dacă vorbim de o alternativă la motorizărilediesel. Aşteptăm cu interes apariţia şi în România aprimelor Duster echipate cu sisteme GPL.