Jaguar în căutarea unei noi imagini

La Paris Jaguar va prezenta un concept car menit a previziona noua temă de design a viitoarelor modele britanice.

Jaguar în căutarea unei noi imagini Jaguar în căutarea unei noi imagini

Înmai puţin de o lună, la salonul auto de la Paris, Jaguar vaprezenta un concept pentru un model sport care va prefigura noualinie de design a modelelor britanice. Acest concept car are şirolul de a celebra 75 de ani de existenţă aconstructorului. Va fi un model cu dimensiuni similareunui XK Coupe, un model cu două locuri care în linii mari nu se vaabate de la tradiţia formelor sculputale promovate în timp deJaguar.

Acest proiect are ca sursă de inspiraţie succesul înregistrat decei de la Porsche cu proiectul 918 prezentat la Geneva anul acesta.Spre deosebire de 918, acest concept Jaguar nu va ajunge înproducţia de serie, doreşte doar să prefigureze designulviitoarelor modele Jaguar, primul produs al noii linii esteticefiind XK programat a fi lansat în 2012.

Apuneo eră în designul Jaguar, o perioadă semnată Ian Callum şi care selaudă cu actuala generaţie XK, XF şi XJ. Ceea ce probabil va dispare de pe viitoarelemodele britanice este celebra grilă frontală ovală inspirată de ceade la Jaguar E-Type. Cândva, Ian Callum afirma că acea grilă ovalăeste un element de design care poate fi uşor asimilat în linia uneilimuzine sau a unui coupe fără a afecta proporţiile modelului.Viitoarele modele în schimb se pare că vor adopta o singură grilăîn linia celei prezente la noul XJ.

Conceptul care va fi prezentat la Paris va prefigura şievoluţiile tehnice ale modelelor britanice. Se pare că va fi uncoupe hibrid, echipat cu un V6 supraalimentat şi o cutie cuautomată cu 8 trepte, cutie la care inginerii de la Jaguarlucrează de ceva vreme.