Jason Castriota la Saab

Saab vrea cât se poate de serios să concureze BMW şi Audi şi s-a întărit cu un designer care a desenat şi pentru Ferrari şi Maserati.

Jason Castriota la Saab Jason Castriota la Saab

Jason Castriota este unul dintre cele mai promiţătoare nume îndesignul automobilistic, la doar 36 de ani fiind cel care acoordonat dezvoltarea unicatului Ferrari 4/5 şi acontribuit la designul lui Maserati GranTurismo sau Ferrari612 Scaglieti. Turnura pe care o ia însă cariera este unacât se poate de neaşteptată, el fiind de curând angajat ca şef dedesign de la Saab, şi ilustrează totodată ambiţiile pe carerenăscuta marcă Saab le are. Oficial, Saab vrea să intre în luptăcu BMW şi Audi şi din acest motiv are nevoie de un design cât sepoate de atractiv.

Primamaşină pe care o va desena Jason Castriota va fi viitorul Saab9-3, model care puneţinta pe Seria 3 şi Audi A4 şi care va apărea din 2012. Şiamericanul de origini italiene este conştient de importanţa pe careacest proiect o are şi spune că această maşină trebuie să iasăbine, conform autonews.com

CEO-ul VictorMuller spune că designul lui Saab 9-3 marca Jason Castriota estedeja gata şi că arată absolut spectaculos, fiind fidel inspirat dinindustria aeronautică şi având sobrietatea suedeză. În încercarea de a concura cu granziiSaab va apela şi la ajutorul BMW, urmând să împrumute platformaMINI pentru un model de clasă mică inspirat de clasicul Saab92.