Mazda va participa din nou la cursa de 24 de ore de la Le Mans

Mazda Motor Corporation va participa anul acesta din nou la cursa de 24 de ore de la Le Mans, pe care a câştigat-o în 1991 cu primul şi singurul autovehicul echipat cu motor rotativ care a participat la competiţie.

Mazda va participa din nou la cursa de 24 de ore de la Le Mans Mazda va participa din nou la cursa de 24 de ore de la Le Mans

Modelul Mazda RX-8 Hydrogen RE va fi prezent pentru odemonstraţie în cadrul evenimentului "Le Mans vers le future" (LeMans în viitor).

Pentru a saluta victoria memorabilă din 1991, cel care vaconduce modelul RX-8 va fi Yojiro Terada, un pilot veteran care aparticipat la 29 de curse de anduranţă la Le Mans, 16 dintreacestea alături de Mazda. Totodată acesta a făcut parte din echipacare a urcat pe podiumul cursei acum 19 ani.

Evenimentul "Le Mans în viitor" are loc pentru prima oară încadrul cursei clasice, acesta urmând să prezinte mai multe modelecare folosesc combustibili alternativi (electric, hibrid, gaznatural sau hidrogen). Mazda RX-8 Hydrogen RE este echipată cu unmotor rotativ care funcţionează atât cu benzină, cât şi cuhidrogen, modelul fiind însă optimizat în mod special pentrucombustia hidrogenului şi rularea fără emisii. Autovehiculul estedisponibil în prezent prin leasing în Japonia şi Norvegia.