Mică rechemare în service în SUA pentru Mercedes G-Class

NHTSA, pe care îl putem denumi deja "bau-baul" constructorilor auto, a obligat Mercedes Benz să cheme în service circa 3.500 de modele Mercedes G-Class pentru remedierea unei probleme minore.

Mică rechemare în service în SUA pentru Mercedes G-Class Mică rechemare în service în SUA pentru Mercedes G-Class

La americani, NHTSA (administraţia naţională pentru siguranţarutieră) este foarte grijulie, mai ales când vorbim de detalii.Iar, în cazul venerabilului offroader Mercedes G-Class, este vorba despre un detaliucăruia suntem tentaţi să îi acordăm foarte puţină importanţă:semnalizatoarele.

Vor fi rechemate în service circa 3.500 de modeleMercedes G-Class, produse între 2002 şi 2010, după ceNHTSA a constat că poate apărea o problemă la semnalizatoare. Maiexact, semnalizatoarele frontale sunt acoperite cu o folieprotectoare, care, în timp, se poate deteriora şi astfel luminaintermitentă nu mai este suficient de vizibilă.

Prin urmare, se poate produce un accident dacă şoferiivehiculelor din faţă nu observă că mamutul de 100.000 USDsemnalizează, NHTSA considerând că nu sunt îndeplinite normativelestandardului 108, legat de "lumini şi alte dispozitivereflectorizante" (asta dacă vă interesează neapărat detaliile).

Proprietarii modelelor în cauză vor fi nevoiţi să ajungă înservice, unde vor fi înlocuite gratuit semnalizatoarele vechi cuunele noi, optimizate. Deocamdată, în Europa nu sunt informaţii căar exista probleme de acest fel la modelele Mercedes G-Class.