Morgan Roadster 4 Seater vândut în România

Peisajul automobilistic românesc s-a mai îmbogăţit cu un specimen rar, este vorba de un model retro Morgan Roadster 4 Seater.

Morgan Roadster 4 Seater vândut în România Morgan Roadster 4 Seater vândut în România

Deşi 2010 se anunţă un an foarte greupentru români şi cultura pentru automobilele clasice nu este foartedezvoltată, peisajul maşinilor retro este mai bogat cu un exemplar,în acest an se va livra primul Morgan Roadster 4 Seater."În2009 am vândut trei unităţi, iar anul acesta vom livra un MorganRoadster 4 Seater, în valoare de 49.000 lire sterline, şi negociemo comandă pentru un model Morgan AeroSuperSports,care costă aproximativ 140.000 de lire sterline", a declarat pentruMEDIAFAX Anda Mancaş, project manager Pro AutoIndustries.

Morgan Roadster 4 Seater

Roadster 4 Seater este un model de colecţie care se adresează celorcare apreciază spiritul retro şi mai puţin celor care vor un bolidpentru a impresiona prin opulenţă sau forţă brută. Conformcatalogului oficial, acest model are sub capotă unpropulsor V6 de 2.967 cmc şidezvoltă 220 CP la 6.000 rpm, iar cuplul este de 290 Nm.Datorită greutăţii mici de 938 kg, acest model poate atinge 100km/h în jurul a 5 secunde.

Echiparea de bază este destul de austeră, lipsind aerul condiţionatsau sistemul audio . Lista de opţionale este însă kilometrică şi dela preţul de bază de 42.233 lire se poate ajunge la valoriconsiderabil mai mari. Pentru că, de exemplu, cele două dotăriamintite mai sus nu costă deloc puţin, aerul condiţionat fiind disponibil la un preţ de 1.870 lire,tapiţeria din piele ajunge la 1.965 lire şi cam fiecareexcentricitate vine cu un tarif pe măsură.

Morgan Roadster 4 Seater interior

Pro Auto Industries vrea să îşi extindă activitatea de livrareMorgan în România şi în viitor se ia în calcul chiar deschidereaunui showroom oficial în care aceste modele să fie reprezentate.