Nominalizaţii la "Car of the Year 2011"

Pentru moment, există 41 de nominalizaţi în cursa "Maşina Anului 2011". Majoritatea sunt modele germane şi japoneze, dar avem şi o surpriză: autohtonul SUV Dacia Duster.

Nominalizaţii la "Car of the Year 2011" Nominalizaţii la "Car of the Year 2011"

Ar fi fost culmea ca Dacia Duster, care a primit şi titulatura de "celmai ieftin SUV din lume", să lipseasă din lista de pretendenţila titlul "Car of the Year 2011". Rămâne de văzut dacăDuster îi va convinge suficient pe cei din juriu pentru aajunge măcar în lista celor 7 finalişti.

Vezi aici lista celor 41 de modelenominalizate la "Car of the Year 2011"

Deocamdată, trebuie să remarcăm faptul că, din cele 41de modele nominalizate, nu mai puţin de 13 sunt nemţeşti -grupul VAG are cele mai multe modele "băgate la înaintare", 7 (bachiar 8, dacă luăm în considerare separat Seat Alhambra, fratelelui Volkswagen Sharan).

Nemţii sunt urmaţi de japonezi, cu 10 modele în cursa pentrumarele titlu, Nissan conducând detaşat cu nu mai puţin detrei noutăţi. Francezii intră în luptă cu 8 modele (deşiam putea contoriza chiar 10, dacă le-am lua separat pe cele careîmpart aceeaşi platformă tehnică), iar coreenii surprind cu 5modele.

Până în 2 noiembrie, când vom asista la prima etapă de baraj(desemnarea celor 7 finalişti), pronosticurile sunt deschise.

CE MODELE CREDEŢI CĂ VOR AJUNGE ÎNFINALĂ?