Porsche refuză provocarea MINI

Porsche, un constructor cu o istorie foarte bogată în motorsport a refuzat provocarea ambiţioasă. Să se teamă oare de “grupa mică” de la BMW?

Aşa cum era de aşteptat, Porsche a tratat ca o glumă invitaţiavenită din partea MINI şi a refuzat invitaţia de a se duela înS-uri (Cooper S vs Carrera S). Scrisoarea oficială a venit pe unton foarte amical din partea lui Detlev Von Platen, CEO-u PorscheAmerica. Acesta aminteşte că marca germană a repurtat de-alungul carierei peste 28.000 de victorii şi că înţelegepoziţia MINI pentru că la începuturi ei s-au măsurat cutitanii.

În plus, şefulPorsche îi reaminteşte omologului său, fost şi el la aceeaşicompanie, că politica sportivei mărci este de a nu concurapentru publicitate şi faimă, ci pentru a se autodepăşi şia implementa tehnologiile pe noile modele. Este un punct de vederefoarte bine formulat, mai ales pentru că Porsche nu ar avea nimicde câştigat, ci doar de pierdut din această confruntare.

Von Platen simtecă acea cursă nu va fi una convenţională şi îl invită pe JimMcDowell pe un circuit omologat dacă vrea totuşi să simtă curselela adevărată intensitate. În plus, clipul ataşat ne reaminteşte,nouă şi CEO-ului MINI, filozofia de viaţă Porsche. Rămâne de văzut care va fi răspunsuldepartamentului de comunicare MINI, pentru că sigur va exista unul.