Producţie mărită pentru Dacia Duster

Din cauză că în vest termenul de aşteptare ajunge până la jumătate de an, Dacia va creşte cu 75% producţia de Dacia Duster în viitor.

Producţie mărită pentru Dacia Duster Producţie mărită pentru Dacia Duster

Dacia Duster este la mare cerere în Europa şi Dacia a fostluată uşor pe nepregătite de valul de solicitări, din acest motiv,aşa cum am mai scris anterior, europenii ajungând să aştepte pentruun SUV românesc cam cât pentru un supercar. Pentru a nu pierdeclienţi, Dacia reacţionează şi, conform unui interviu publicat deZiarul Financiar, are în plan creşterea consistentă aproducţiei.

Acest proces seva face în doi paşi. În prima fază, demarată în octombrie, uzina dela Mioveni va asambla cu 20% mai multe maşini, producţia orară demodele Duster urmând să crească de la 20 la 25 de unităţifabricate. Adevărata creştere a producţiei ar urma să survină de la1 ianuarie, unde cu 35 de unităţi produse într-o oră, Daciaar trebui să asambleze cu 75% mai multe Duster decât nivelul actualde producţie. Într-un calcul făcut de specialiştii ZF Duster urmând să reprezinte5% din valoarea exporturilor totale ale României.

De altfel,majoritatea comenzilor de Dacia Duster se duc la export,vânzările în România reprezentând mai puţin de 20% din numărultotal de livrări onorate sau în curs de desfăşurare ale SUV-uluiromânesc. Duster a reuşit să deturneze şi Logan înclasamentul exporturilor, plasându-se imediat după Dacia Sandero,care este cel mai exportat automobil românesc.