Rechemare în service Ferrari 458 Italia: risc de incendiu

Grea lovitură de imagine pentru italieni: cel mai nou şi lăudat model supersport, Ferrari 458 Italia, este supus unei rechemări în service oficiale. Problema e deja cunoscută: poate lua foc.

Rechemare în service Ferrari 458 Italia: risc de incendiu Rechemare în service Ferrari 458 Italia: risc de incendiu

În sfârşit, oficialii mărcii de maşini sport italiene aurecunoscut oficial că este o problemă cu atât de mediatizatulFerrari 458 Italia. Mai exact, în cazulutilizării intensive a maşinii, mai ales pe vreme călduroasă,motorul se încinge foarte tare, iar materialul izolant dincompartimentul motor nu face faţă.

Prin urmare, după cum au demonstrat-o cel puţin patru epavecarbonizate (deşi neoficial ar fi chiar 10 maşini Ferrari 458 Italia arse în întreagalume), este nevoie de intervenţii specializate şi deînlocuirea materialului izolator. Ceea ce se vaface în service-urile autorizate Ferrari, bineînţeles, gratuit.

În service vor fi rechemate 1.248 de modele,construite înainte de iulie 2010. Acest lucru înseamnă o premierăneplăcută pentru Ferrari, care astfel intră în "clubul"fabricanţilor care sunt nevoiţi să recunoască o problemă deconcepţie şi fac un efort financiar mai mult sau mai puţin marepentru remedierea problemelor.

Probabil notorietatea brandului nu va fi ştirbită prea mult, dariată că avem un precedent: de acum încolo trebuie să neaşteptăm la mai multe rechemări în service ale maşinilor cu preţuriexorbitante? Ceea ce ne face să ne întrebăm dacă nu cumvadomeniul maşinilor exclusiviste începe şi el să fie lovit serios depolitica reducerilor costurilor.

Oare ce marcă de prestigiu urmează să anunţerechemări în service pentru bolizii săi?