S-a confirmat oficial Aston Martin Cygnet

Poate că Aston Martin a lipsit de la Paris 2010 dar iată că britanicii nu dorm. Pentru a capta cumva atenţia după evenimentul parizian, Aston Martin a anunţat că va produce, oficial, un concurent de super-lux pentru smart.

Super-controversatul Cygnet, construit pe baza lui Toyota iQ şi prezentat sub formăde concept va fi de vânzare pentru oricine - nu doar pentruclienţii vechi de Aston şi va fi produs în serie mare începând cuanul viitor. Astfel, oricine îşi va putea comanda cel mai mic AstonMartin produs vreodată la fabrica din Gaydon.

Mai multe detalii nu sunt disponibile momentan, Aston crezândprobabil că vestea producerii în serie este suficient de puternicăpentru a stârni interesul populaţiei cu bani. În mod clar Cygnet vafi mai scump decât cel mai scump smart şi dacă estimările iniţialedin piaţă sunt corecte, cel mai mic Aston ar trebui să coste undevala 40.000 de euro. Vorbim desigur despre preţul de bază, imediat cemaşina va fi invadată cu opţionale probabil că preţul va sări înaer. Şi mai mult...

Chiar dacă noul iQ arată ca un Aston veritabil - cel puţin dinfaţă, partea tehnică va fi identică cu cea a Toyotei. Dacă văîncălzeşte cumva, Cygnet va fi disponibil în orice culoare deexterior şi interior pe care şi-o doreşte clientul. Şi cu orice felde materiale pentru interior. Se pare că toate aceste materiale şiculori vor fi finisate manual. Minunat, dar smart face déjà asta înprogramul Tailor Made. Iar un smart Tailor Made nu costă chiar40.000.

Cygnet nu este maşina care va face volum pentru Aston şi cusiguranţă mulţi clienţi cu capul pe umeri nu vor cheltui peste40.000 de euro pentru un Aston care face 15 secunde până la 100km/h. Doar că pentru marca britanică mare producătoare de CO2datorită motorizărilor uriaşe, o mică maşină de oraş care emitefoarte puţin CO2 era necesară.