Speculaţii privind viitoarele Citroen C4 şi DS4

Citroen C4 va deveni un model mai convenţional, pentru a permite ca din aceeaşi tulpină să răsară şi versiunea sportivă Citroen DS4.

Speculaţii privind viitoarele Citroen C4 şi DS4 Speculaţii privind viitoarele Citroen C4 şi DS4

Citroen va renunţa la abordarea foarte non-conformistă aactualei generaţii C4, şi viitoarea generaţie va fi multă maimatură. Ca de exemplu, cel mai emblematic element al luiCitroen C4, adică volanul cu mijloc fix, nu va mai exista,adoptându-se unul convenţional prezent pe toţi concurenţiisăi. De asemenea, acestmodel va fi un hatchback cu 5 uşi în stilul lui Audi A3 Sportbackspun olandezii de la Autointernationaal,cei care prezintă şi această schiţă.

Din viziuneaolandezilor lipseşte însă coupeul propriu-zis, pentru că modelul C4va fi disponibil doar în 5 uşi şi DS4, versiunea sportivă,va fi tot în 5 uşi, dar cu o linie foarte dinamică, mascându-şiuşile din spate printr-un exerciţiu de design similar celui de laSeat Leon sau Alfa Romeo 147. În schimb C4 va avea liniaclasică a unui hatchback de familie şi, probabil, dimensiuni carevor migra spre actualul Opel Astra, cel mai mare model din clasă laora actuală.

Ca şimotorizări, Citroen C4 va primi motoarele normaleVTi şi HDI cu putericuprinse între 90 CP şi 150 CP. În schimb DS4 va fipropunerea clar sportivă urmând să fie propunerea sportivă, iar celmai tentant motor va fi cel disponibil şi pe Peugeot 308 GTI sauDS3 Racing, 1.6 de 200 CP. Tindem să credem ca va exista şi oversiune Racing cu şi mai mulţi cai putere pentru a respectatradiţia. Lansarea lui Citroen C4 şi DS4 este anunţată oficialpentru Salonul de la Paris din această toamnă.