Tehnologie Mercedes: noul sistem Magic Body Control

Deşi pare puţin comic să foloseşti cuvântul "magic" pentru un sistem electronic, realitatea tehnologică este foarte logică şi promite un nou pas în lupta dintre Mercedes şi ceilalţi.

Tehnologie Mercedes: noul sistem Magic Body Control Tehnologie Mercedes: noul sistem Magic Body Control

Viitoarea generaţie Mercedes S-Class, care se pare că se vainspira din liniile conceptului F700, prezentat acum 3 ani, vaprimi în premieră absolută un nou sistem de control alsuspensiilor: Magic Body Control.

"Magia" constă în adoptarea unei sofisticate camere defilmat, plasată la baza parbrizului, care pur şi simplu va"citi" conformaţia drumului şi va transmite informaţiile unităţiide control electronic a sistemului de suspensii hidraulice.

Avantajul faţă de actualul sistem ABC (Active Body Control),foarte avansat de altfel, va fi că sistemul nu se va mai baza peinformaţiile transmise de senzorii de la roţi pentru modificareacomportamentului suspensiei.

Dimpotrivă, camera de filmat va "anunţa" sistemul cu10-15 metri înainte dacă urmează denivelări ale drumului,astfel încât unitatea centrală să dicteze amortizoarelor gradul deduritate pe care trebuie să îl aibă, în funcţie de viteză şi dealţi factori.

Cu alte cuvinte, nivelul confortului va fi mult îmbunătăţit,deoarece sistemul de suspensii se va seta înainte de aajunge la denivelare, eliminându-se timpul de reacţievalabil în cazul citirii informaţiilor de la senzori.

Noul sistem mai are nevoie de teste intensive, conforminginerilor, care au sarcina de a-l pune la punct pentruanul 2012, când este preconizată lansarea noii limuzineMercedes S-Class.

Suntem curioşi cât de repede vor da răspunsul BMW şi Audi...