Tuning Volvo S60 by Heico

Casa de tuning Heico s-a "luat" de cel mai nou model de la Volvo, şi anume S60, aducându-i o serie de modificări ale caroseriei, dar şi un upgrade de putere.

Heico aduce modificări exterioare noului Volvo S60 la nivelul spoilerului faţă, iar în partea din spateeste montat un difuzor de aer şi o evacuare cu patru ţevi. În plus,tunerul modifică şi suspensia, echipând-o cu arcuri sport, ceea ceare ca efect reducerea distanţei la sol. În ceea ce priveşteinteriorul, Heico nu aduce modificări substanţiale, oferind doarpedalier din aluminiu şi mâner pentru schimbătorul de viteze.

Atenţia tunerului s-a îndreptat la ce se află sub capotă,aducând îmbunătăţiri asupra performanţelor propulsoarelor 2.0T şiT6. Astfel, pentru motorul de 2,0 litri supraalimentat, putereacreşte cu 47 CP şi 50 Nm, graţie unui update al unităţii centrale amotorului (ECU), fapt care face ca puterea totală să fie de 297 CP.Pentru cel de-al doilea motor, T6, Heico aduce tot un upgrade desoft pentru ECU, ceea ce a făcut ca valoarea puterii să crească la330 CP şi cuplul la 463 Nm. Rezultatul rescrierii ECU se traduceprin 5,8 secunde pentru atingerea vitezei de 100 km/h faţă de 6,8secunde pentru propulsorul de serie.