Peugeot 4008, pregătit pentru 2012

Gemenii Mitsubishi ASX şi Citroen C4 AIRCROSS au acum un nou frate: noul Peugeot 4008, care va ataca segmentul SUV compact, de anul viitor.

Peugeot 4008, pregătit pentru 2012 Peugeot 4008, pregătit pentru 2012

După ce Citroen a prezentat oficial propria lui versiune de Mitsubishi ASX, denumită C4 AIRCROSS, a sosit momentul ca tripleta SUV-urilor compacte să fie completată de Peugeot 4008. Vizual, tuşele fratelui japonez sunt uşor de recunoscut, chiar şi în cazul lui 4008, în special în partea laterală, care este comună în cazul fiecărui triplet. Asemănarea, însă, se opreşte aici. Designul celui mai nou SUV Peugeot este cât se poate de ancorat în specificul mărcii, iar orientarea după 508 SW este şi ea cât se poate de evidentă. Grila frontală preia noua imagine Peugeot, dar farurile aduc o abordare nouă, datorită liniilor mai incisive şi a LED-urilor pentru iluminare diurnă.

Spatele oferă o perspectivă ceva mai simplă, imbinând aspectul robust al monovolumului 3008, cu liniile elegante ale lui 508. Opţional, noul Peugeot 4008 va putea oferi un plafon panoramic de dimensiuni generoase, care va lumina atât zona conducătorului auto, cât şi spaţiul destinat pasagerilor. La capitolul gadgeturi, noul Peugeot 4008 ia exemplul lui Mitsubishi ASX şi pune la bătaie sistemul de navigaţie cu touch-screen şi camera video pentru marşarier. Dimensiunile exterioare (4,34 m lungime, 1,80 m lăţime) îl recomandă pe nou-venitul din gama Peugeot pentru o utilizare preponderent urbană.

Motorizările de care se vor bucura viitorii proprietari de Peugeot 4008 sunt în număr de patru. Gama pe benzină cuprinde unitatea 1.6 de 116 CP, cuplată la o cutie de viteze maunală în cinci trepte, dar şi un 2.0 de 150 CP, pentru care există şi opţiunea unei transmisii cu variaţie continuă (CVT). Diesel-urile au ca punct de pornire motorul de 1.6 litri, care oferă 112 CP şi opţiunea unei manuale cu cinci sau şase trepte, precum şi propulsorul de 1.8 litri, de 150 CP, pentru care este disponibilă cutia manuală cu şase trepte. Programat să ajungă pe piaţă începând cu trimestrul trei al anului 2012, Peugeot 4008 va dinamiza atmosfera într-un segment în care, alături de fraţii săi de platformă, se mai bat pentru cifre cât mai mari de vânzari vedete precum Nissan Qashqai sau Volkswagen Tiguan.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.