BMW a preluat Husqwarna

BMW, cel mai puternic producător european în segmentul motocicletelor grele (peste 500 cmc), îşi reafirmă pretenţiile pe categoria off-road şi probabil încearcă să se extindă în zona cilindreelor inferioare.

BMW a preluat Husqwarna BMW a preluat Husqwarna

Joi 19.07.2007 s-a oficializat ceea ce se zvonise deja prin presa de specialitate, inclusiv cea autohtonă încă de prin aprilie. Herbert Diess, şeful diviziei moto de la Munchen şi Claudio Castigloni "il capo" de la MV Agusta au semnat actul prin care italienii cedează producătorului bavarez acţiunile de la Husqwarna.

Husqwarna este unul dintre cei mai vechi producători de motociclete din lume cu o activitate neîntreruptă din 1903. Sub aripa grupului MV Agusta, lucrurile nu au mers prea bine, producţia totală ajungând abia în aproprierea cifrei de 12.000 de exemplare.

Vom asista oare la o remotorizare a gamelor F şi G de la BMW? Va opta oare producătorul bavarez pentru motoarele fabricate în Italia în detrimentul celor de provenienţă austriacă? Pe de altă parte ce se va întâmpla cu proiectul Mito 500 al celor de la Cagiva, acum că propulsorul de la TE510 nu mai este în ograda lui Castigloni?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.