10.000 de voturi “pentru” şi în mai puţin de 2 ani vede lumina zilei.

GTI a fost primul model sport Golf şi a apărut în 1975

10.000 de voturi “pentru” şi în mai puţin de 2 ani vede lumina zilei. 10.000 de voturi “pentru” şi în mai puţin de 2 ani vede lumina zilei.

GOLF 1 GTI 1975

Când spui Golf GTI e ca şi cum ai spune Ferrari. Fără exagerare. Cine ştie maşini, le ştie pe ambele la fel de bine. GTI a fost primul model sport Golf şi a apărut în 1975, la un an după primul Golf stoc (următorul Beetle în istorie). La vremea lui avea foarte mulţi cai putere pentru o maşină din clasa compactă – 115 dintr-un motor de 1.8 litri. Mai era o variantă de 1.6 litri şi 110 cai. Cel mai puternic GTI 1 făcea suta la oră în 9 secunde. GTI a reprezentat 25% din vânzările primului model Volkswagen Golf. Până în 1983 s-au vândut 7.000 de bucăţi numai GTI. De ce este atât de mare şi celebru în istorie? Pentru că e considerat primul hothatch (hatchback sport).

 

VW GOLF GTI 1 LEGO (GALERIE FOTO)

 

10.000 DE VOTURI PENTRU REVENIRE

Lego, brand-ul care ca notorietate a depăşit recent şi Ferrari, are un site pe care fanii propun machete celebre pentru comercializare. Cineva le face din piese Lego, le urcă pe site, iar dacă prototipul ia un număr de voturi, macheta intră în producţie. E cazul lui Golf 1 GTI, care are nevoie de 10.000 de voturi în 580 de zile. Înţelegem din asta că odată ce vestea votului s-a răspândit, 1000% se vor găsi 10.000 de fani care să voteze maşina. Deci peste doi ani ni-l vom putea lua piesă cu piesă ca să-l construim. Copia este conformă originalului până la cele mai mici detalii formate din fix 1.278 de piese (cărămizi în limbajul tehnic Lego). Teoretic, după strângerea celor 10.000 de voturi, maşina mai trece printr-o aprobare, dar numai formală.

 

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.