13 Mai în istoria automobilistică

13 Mai este practic ziua de naştere a Formulei 1, acum 60 de ani având loc primul Mare Premiu F1, unul în care Alfa Romeo a strălucit, ocupând primele trei poziţii pe podium.

13 Mai 1950 - 1950 reprezintă anul în care FIA Formula 1 a luat naştere , devenind cea mai prestigioasă competiţie între piloţi şi constructori din lume. Sezonul de debut se întindea pe durata a 7 curse şi permitea monoposturi atât cu motoare de 1.5 litri supraalimentate, cât şi aspirate natural cu cilindree de 4.5 litri. Puncte obţineau doar primii 5 clasaţi după sistemul: 8, 6, 4, 3 ,2 şi se acorda şi un punct celui care obţinea cel mai rapid tur de pistă.

Prima cursă a acelui sezon a fost cea de la Silverstone, consemnată chiar pe data de 13 Mai, în faţa unei audienţe de 200.000 de pasionaţi. Fanii Formulei 1 sărbătoresc chiar astăzi 60 de ani de existenţă a competiţie. Concomitent,şi Alfa Romeo are motive de mândrie, fiind echipa care a rămas în analele istoriei automobilistice pentru prima victorie în "Marele Circ".

Cu un Nino Farina absolut fantastic -poleposition, prima poziţie pe podium şi cel mai rapid tur de pistă - dar şi cu Luigi Fagioli şi Reg Parnell urmându-l, Alfa Romeo a reuşit o triplă istorică, graţie monoposturilor 158. De altfel întreg sezonul inaugural a fost un succes pentru Alfa Romeo, lupta la vârf dându-se între cei trei mari piloţi ai mărcii lombarde, Nino Farina, Juan Manuel Fangio şi Luigi Fagioli, cu clasamentul final în această ordine.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.