15 August în istoria automobilistică

Pe 15 August 1938 omul care a pus bazele Alfa Romeo şi a adus primele reuşite ale mărcii italiene a trecut în nefiinţă.

15 August în istoria automobilistică 15 August în istoria automobilistică

15 August 1938 - În această zi la casa sa de pe lacul Como Nicola Romeo a murit la o vârstă nu foarte înaintată din cauza unei boli. Romeo s-a născut în 1876 în Napoli într-o familie cu o situaţie financiară modestă. În 1899, la doar 23 de ani s-a specializat în inginerie la Institutul Politehnic din Napoli. Imediat s-a mutat la Liege, în Belgia, acolo unde a obţinut şi specializarea în inginerie electrică. A devenit astfel un intermediar pentru un grup de companii belgiene care operau în Italia.

În 1911 a fondat propria sa companie "Ing. Nicola Romeo e Co" care avea ca obiect de activitate producerea utilajelor pentru minerit. Compania s-a extins însă rapid şi în 1918 Romeo a cumpărat Anonima Lombarda Fabbrica Automobili, o companie italiană fondată de un grup investitori care făcea parte din grupul Fiat. Marca a fost astfel redenumită Alfa Romeo în 1920 şi în 1921 modelul Torpedo 20/30 HP a fost primul automobil care a purtat noua marcă.

Compania a acumulat o reputaţie bună sub Nicola Romeo, dar la mijlocul anilor '20 criza provocată de falimentul Băncii Italiene de Discount a pus multe companii în dificultate. Alfa Romeo a fost în pragul lichidării şi restructurarea companiei a început de la Nicola Romeo, care a decis să plece. Ulterior a devenit senator şi în 1938 s-a stins din viaţă.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.