18 iulie în istoria automobilistică

Pe 18 iulie Juan Manuel Fangio, singurul pilot din Formula 1 care a devenit campion cu 4 echipe diferite, debutează în Grand Prix-urile europene

18  iulie în istoria automobilistică 18 iulie în istoria automobilistică

18 Iulie 1948 - Marele Premiu al Franţei desfăşurat la Reims avea să fie pe 18 iulie 1948 scena de debut pentru unul dintre cei mai mari piloţi de Formula 1 din toate timpurile, Juan Manuel Fangio. Deşi la momentul cursei Fangio avea vârsta de 37 de ani, o vârsta la care piloţii contemporani lasă volanul, pentru el nu a reprezentat un impediment. Cel poreclit El Maestro nu a reuşit să termine această cursă, dar debutul ratat, nu l-a oprit să domine autoritar Formula 1 în anii '50, perioadă în care a obţinut 5 titluri de campion.

Până la era Schumacher, Fangio a fost cel mai galonat pilot din Formula 1, este adevărat într-o eră mult mai romantică a curselor cu motor. În schimb mărturie a talentului său uriaş este faptul că şi-a adjudecat laurii pilotând pentru patru echipe diferite, un record care este probabil imposibil de egalat în ziua de azi.

Argentinianul şi-a manifestat de mic interesul pentru maşini, la frageda vârstă de 11 ani el câştigându-şi banii ca şi mecanic. A debutat în curse în anul 1934 în ţara natală, pilotând un model Ford A, preparat de el însăşi. A devenit apoi campionul Argentinei, primind astfel fonduri pentru a avansa în carieră şi astfel a putut face pasul spre Europa, acolo unde a debutat pe un automobil Simca-Gordini. Echipele cu care a scris istorie au fost Alfa Romeo, Maserati, Mercedes şi Ferrari. După retragerea din Formula 1, Fangio a devenit preşedintele Mercedes-Benz Argentina.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.