21 Iunie în istoria automobilistică

21 Iunie este data la care Mercedes s-a înscris oficial în Formula 1, dominând autoritar dar pentru scurt timp cea mai importantă competiţie automobilistică din lume.

21 Iunie în istoria automobilistică 21 Iunie în istoria automobilistică

21 Iunie 1954 - În această zi Mercedes-Benz îşi anunţă printr-o telegramă participarea pentru Grand Prix-ul Reims al Franţei, consemnând practic revenirea Mercedes-Benz în cursele de Grand Prix, care din 1950 au fost reunite sub cea mai celebră competiţie automobilistică la nivel global, Formula 1. Modelul folosit era un Mercedes-Benz W196 , iar cei doi piloţi aliniaţi la start erau două nume mari ale pilotajului, Juan Manuel Fangio şi Karl Kling.

Debutul a fost unul cât se poate de fast pentru Mercedes-Benz şi nemţii au dominat fără drept de apel Formula 1 în primele două sezoane de participare. Juan Manuel Fangio a ieşit campion consecutiv, cu "Săgeţile Argintii", dovedind supremaţia constructorului din Stuttgart. Aceasta a fost însă curmată de dezastrul din cursa de 24 Ore de la Le Mans, de pe 11 Iunie 1955 atunci când pilotul Pierre Levegh a ieşit în decor şi a omorât peste 80 de spectatori, eveniment nefericit care a făcut ca Mercedes-Benz să se retragă la sfârşitul sezonului din tot ce înseamnă motor sport.

Mercedes-Benz a revenit în Formula 1 în 1993 ca furnizor de motoare pentru Sauber după care a semnat parteneriatul de succes cu McLaren şi în 2010 a revenit sub nume propriu, înregimentându-l pe titratul Michael Schumacher.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.