24 August în istoria automobilistică

Pe 24 August 1881 s-a născut Vincenzo Lancia, omul, care aşa cum bine intuiţi la auzul numelui, a fondat marca italiană Lancia.

24 August în istoria automobilistică 24 August în istoria automobilistică

24 August 1881 - Pe această dată s-a născut Vincenzo Lancia, un nume nu foarte cunoscut publicului larg, dar pe care cei mai mulţi îl vor atribui prin intuiţie un grad de legătură cu marca Lancia. Şi nu vor greşi pentru că Vincenzo Lancia este chiar fondatorul acestei mărci. Italianul s-a născut într-un sat mic din apropierea oraşului Torino şi de mic a demonstrat abilităţi pentru lucrul cu numerele şi interes în mecanică.

Astfel a vârsta de 18 ani a devenit ucenic al lui Giovanni Battista Ceirano, importator de biciclete şi pionier al industriei auto italiene. La doar 19 ani Vincenzo a ajuns însă controlor financiar la Fiat, dar în acelaşi timp se ocupa şi de testatul maşinilor. În 190 a devenit pilot pentru Fiat, participând la prima ediţie a Marelui Premiu al Franţei.

În 1906 a pus bazele propriei mărci, una adoptată rapid de Fiat, iar în 1907 a apărut primul automobil Lancia, modelul Alf. Vincenzo Lancia era foarte implicat în crearea propriilor automobile şi astfel sub comanda sa au apărut modele legendare precum Lancia Lambda sau Aprilia. Din păcate pe cât de repede a intrat în industria auto, pe atât de repede s-a şi stins din viaţă, decedând din cauza unui infarct la vârsta de 55 de ani.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.