24 Iunie în istoria automobilistică

Astăzi Alfa Romeo sărbătoreşte 100 de ani de existenţă, 100 de ani în care a scris file nemuritoare în cărţile de stil, mecanică şi sporturi cu motor.

24 Iunie 1910 - Alfa Romeo a luat oficial naştere pe data de 24 Iunie 1910 în Milano. În acel an un grup de investitori au preluat Societa Italiana Automobili Darracq, divizia italiană a mărcii franceze şi atelierele din Portello, aflate la periferia oraşului Milano. A fost astfel înfiinţată Anonima Lombarda Fabbrica Automobili. Ca siglă noua entitate a preluat simbolurile oraşului Milano, crucea roşie şi şarpele, însemn al familiei Visconti, întemeietorii oraşului italian.

Primul model produs a fost 24 HP, un automobil foarte interesant prin soluţiile tehnice pe care le folosea la acea vreme şi performanţe. Succesul a fost însă moderat pentru că Primul Război Mondial a izbucnit şi resursele au devenit tot mai limitate. Profitând de situaţia grea a companiei inginerul Nicola Romeo a cumpărat-o pe data de 2 Decembrie 1915, luând astfel naştere Alfa Romeo. Au urmat apoi mulţi ani de excelenţă a stilului, a ingineriei dar şi foarte multe succese în motorsport din partea Alfa Romeo, care nu ar putea încăpea într-o singură pagină de "remember". Vom acorda atenţie care i se cuvine acestei mărci într-o serie de materiale dedicate şi până atunci vă lăsăm cu imagini de colecţie din istoria mărcii.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.