25 de ani de existenţă Saab 900/9-3 Cabrio

Anul acesta se împlinesc 25 de ani de la lansarea primului model cabrio al constructorului suedez, Saab 900 Cabrio.

25 de ani de existenţă Saab 900/9-3 Cabrio 25 de ani de existenţă Saab 900/9-3 Cabrio

Istoria modelului cabrio a început în 1983 la Salonul Auto de la Frankfurt, unde Saab a prezentat un concept cu soft top bazat pe modelul Saab 900. După reacţiile pozitive ale publicului, cei de la Saab au decis intrarea în producţia de serie a modelului cabrio cu patru locuri.

Maşina a intrat în vânzare în 1986, primele 400 de exemplare au fost fabricate pentru piaţa din America. Saab 900 Cabrio era echipat cu un propulsor turbo de 2,0 litri, capabil să dezvolte o putere de 175 CP. După ce GM a cumpărat Saab în 1989, compania suedeză a lansat, în 1993, o nouă generaţie a modelului Saab 900 Cabrio, bazată pe platforma tehnică a modelului Opel Vectra. În 1998 cei de la Saab au decis înlocuirea numelui 900 cu actualul 9-3.

După un an de la prezentarea platformei GM, Epsilon, a început următorul capitol din istoria modelului cabrio. Cea de-a treia generaţie a modelului, încă în producţie, a beneficiat de o serie de îmbunătăţiri majore, atât la nivelul propulsoarelor, a echipamentelor oferite, cât şi la nivelul siguranţei pasagerilor, fiind primul model cu soft-top care a înregistrat 5 stele la testele EuroNCAP.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.