8 Mai în istoria automobilistică

8 Mai este o zi tristă în istoria Formulei 1, Gilles Villeneuve, unul dintre cei mai promiţători piloţi la acea vreme, decedând într-un groaznic accident.

8 Mai 1982 - 8 Mai este o zi de doliu pentru fanii Formulei 1 şi mai ales cei ai Ferrari, în această zi în 1982, Gilles Villeneuve, unul dintre cei mai promiţători piloţi la acea vreme pierzându-şi viaţa într-un teribil accident pe circuitul Zolder din Belgia. Fatalitatea s-a produs în ultimul tur al calificărilor, cu doar 8 minute înainte de terminare sesiunii, Gilles trăgând tare la locul şase.

Dar o nesincronizare cu Jochen Mass a dus la unul dintre cele mai grave accidente din istoria Formulei 1. Canadianul a venit lansat din urmă, iar Mass care rula cu viteză redusă a dorit să îi facă loc retrăgându-se pe dreapta. Gilles nu a anticipat manevra şi alegând aceeaşi trasă a intrat cu peste 200 km/h în fundul monopostului din faţă fiind proiectat în aer într-o tumbă de peste 100 de metri. Deşi doctorul a venit în mai puţin de 30 de secunde , Villeneuve se afla într-un şoc respirator şi avea gâtul fracturat,

Transportat la spital, canadianul nu a mai putut fi salvat şi la ora 9:12 s-a consemnat decesul. În urma sa a lăsat însă un campion, Jacques Villeneuve şi circuitul de din Montreal poartă numele regretatului pilot. Gilles Villeneuve a pilotat pentru McLaren şi Ferrari şi în cele 68 de curse a agonisit 101 puncte, în sezonul 1979 bătându-se la prima poziţie, adjudecată însă la limită de Jody Scheckter.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.