Acţionarii Nissan au rupt ultimele legături cu Carlos Ghosn

Acţionarii s-au adunat pentru o sedinţă extraordinară, la doar câteva zile după a doua arestare a lui Ghosn în Tokyo.

Acţionarii Nissan au rupt ultimele legături cu Carlos Ghosn Acţionarii Nissan au rupt ultimele legături cu Carlos Ghosn

Acţionarii companiei auto Nissan Motor Co l-au demis, luni, pe fostul şef Carlos Ghosn, rupând ultimele legături cu cel care a salvat constructorul auto japonez de la familent, în urmă cu două decenii, transmite Reuters, citat de Ziarul Financiar

Acţionarii s-au adunat pentru o sedinţă extraordinară, la doar câteva zile după a doua arestare a lui Ghosn în Tokyo. Ghosn a negat toate acuzaţiile împotriva sa şi a declarat că este victima acţiunilor consiliului de administraţie al companiei.

Săptămâna trecută, procurorii l-au arestat din nou pe Ghosn, care fusese eliberat pentru o cauţiune de 9 milioane de dolari, reîntorcându-se în centrul de detenţie din Tokyo, unde a stat mai mult de 100 de zile.

Potrivit ultimelor acuzaţii, el este suspectat că a folosit pentru sine 5 milioane de dolari din banii producătorului auto.

Ghosn a fost arestat pentru prima dată în noiembrie, când a fost acuzat de evaziune fiscală. Noile acuzaţii sunt mai grave, deoarece ar putea arăta că fostul şef a folosit fonduri ale companiei pentru propriile sale interese.

Întâlnirea acţionarilor a avut loc pentru prima dată de la arestarea lui Ghosn, care a zguduit, anul trecut, industria auto la nivel global.

Acţionarii au votat să îl elimine atât pe Ghosn, cât şi fostul director Greg Kelly, arestat odată cu Ghosn. Kelly a negat toate acuzaţiile împotriva lui.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.