Air-Car

Prima maşină din lume propulsată de un compresor cu aer se îndreaptă către linia de producţie. Maşina a fost dezvoltată de ex-inginerul din F1 Guy Negre şi va fi construită de producătorul indian Tata Motors.

Air-Car Air-Car
Propulsia acestei maşini se realizează cu ajutorul aerului comprimat stocat într-un rezervor. Acesta pune în mişcare pistoanele motorului, care poate să aibe în funcţie de preferinţe două, patru sau şase pistoane.

Viteza maximă atinsă de maşină va fi undeva în jurul valorii de 110 km/h, automonia apropiind-se de 200 km, în condiţiile a zero grame de noxe eliberate în atmosferă. Pentru reîncărcarea rezervorului de aer este necesar un banal compresor de aer comprimat, care poate fi găsit la orice benzinărie. Din păcate, caroseria este construită în întregime din fibră de sticlă, ceea nu va oferi un nivel ridicat de securitate al pasagerilor.

Dar, chiar şi în aceste condiţii, Guy Negre a semnat contracte cu aproape 12 ţări, printre care şi Germania, Israel sau Africa de Sud. Se preconizeazcă că, prin anul 2008, pe străzile din India vor circula în jur de 6.000 de astfel de automobile.
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.