Airbag-ul pentru pietoni

Volvo, pionierul siguranţei, încearcă să revoluţioneze înca odată industria auto prin introducerea airbag-ului pentru pietoni.

Atunci când vorbim despre siguranţă nu vorbim doar despre cei din habitaclu. O maşină în viteză este precum o armă letală pentru cei aflaţi în afara maşinii, adica pietonii. De ani de zile au apărut tot felul de soluţii de protecţie a pietonilor, precum capota care se ridică în caz de impact frontal cu scopul de a atenua impactul, însă această metodă nu este foarte eficientă. Pentru prima oară, cei de la Volvo au instalat pe noul Volvo V40 airbag-ul pentru pasageri.

Acesta este montat sub parpriz, iar în caz de impact frontal, airbag-ul se extinde din spatele capotei în sus, evitându-se astfel un impact fatal cu parprizul. Partea bună a acestui sistem este că nu necesită modificări majore aduse maşinii în vederea montării lui.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.