Am avut o şansă înainte de Revoluţie şi i-am dat cu piciorul

SUV românesc în 1980

Am avut o şansă înainte de Revoluţie şi i-am dat cu piciorul Am avut o şansă înainte de Revoluţie şi i-am dat cu piciorul

În 1980 Dacia a început să producă Duster sub numele de ARO 10. Duster era numele sub care erau exportate în Marea Britanie. Duster de atunci era un automobil 4x4 echipat cu motor Dacia, de 1289 cmc cu o putere de 54 CP şi o viteză maximă de 90 km/h. Din 1984 au primit motoare 1397 cmc cu 65 CP şi o viteză maximă de 118 km/h. Duster a avut succes la export, mai ales în Anglia, dar acesta nu a durat deoarece au aparut probleme de fiabilitate şi multe minusuri pe partea de offroad. Cum folosirea în teren era principalul ei scop şi rezultatul comercial vizat de Partid, problemele ei în offroad i-au curmat rapid succesul atât la export, cât şi pentru un posibil amplu proiect în ţară. Uzina îşi luase angajamentul că va rezolva problemele offroad pe care le semnalaseră importatorii, dar nu s-a mai întâmplat nimic. 

Dacia Duster 4x4 Roadster (1984)

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.