Americanii au făcut un orăşel special pentru testarea maşinilor autonome: Mcity

Era doar o chestiune de timp până când cineva punea osul la treabă ca să facă un teren potrivit de testare pentru maşinile autonome ale viitorului. Şi iată că americanii de la Universitatea din Michigan au reuşit să facă un orăşel gândit special pentru asta.

Americanii au făcut un orăşel special pentru testarea maşinilor autonome: Mcity Americanii au făcut un orăşel special pentru testarea maşinilor autonome: Mcity

Mcity este numele primului orăşel creat special pentru testarea maşinilor autonome ale viitorului. Construit de Universitatea din Michigan (Statele Unite ale Americii) în colaborare cu nume importante din industria auto, precum Ford, General Motors şi Toyota, Mcity a costat 10 milioane de dolari americani şi oferă toate scenariile posibile pe care le-ar putea întâlni în realitate o maşină care se conduce singură.

Potrivit site-ului oficial al universităţii, terenul conţine drumuri asfaltate şi marcate corespunzător, intersecţii, semne de circulaţie, semafoare, faţade de clădiri, trotuare şi obstacole care simulează construcţii în desfăşurarea. Totodată, pentru a reflecta cât mai bine realitatea, există semne de circulaţie murdărite cu graffiti, unele marcaje sunt şterse, faţadele pot fi mutate şi schimbate, iar unele drumuri sunt acoperite cu pietriş.

Pe lângă testarea maşinilor autonome, în Mcity vor fi puse la treabă şi tehnologiile care le permit automobilelor să comunice între ele sau cu mediul înconjurător.

VIDEO:

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.