Angajaţii Porsche nu au voie pe Facebook!

Cei de la Porsche se tem că angajaţii lor ar putea furniza informaţii confidenţiale prin intermediul Facebook. Prin urmare, angajaţilor Porsche li s-a interzis să aibă conturi pe cunoscuta reţea socială. Oare exemplul nemţilor va fi urmat şi de alţi constructori?

Angajaţii Porsche nu au voie pe Facebook! Angajaţii Porsche nu au voie pe Facebook!

Concurenţa în domeniul auto este foarte mare, iar teama de spionaj industrial a căpătat proporţii aproape astronomice. Colac peste pupăză, internetul este un mediu unde frecvent "transpiră" informaţii despre noi maşini.

Pentru cei de la Porsche, Facebook a devenit inamicul public numărul unu în ce priveşte teama de spionaj industrial. Motivul principal: mesajele transmise între ei de către angajaţi, prin intermediul Facebook, ar putea fi interceptate de concurenţă (sau spioni ai concurenţei), astfel fiind compromise planurile de viitor.

Prin urmare, pe calculatoarele din cadrul companiei Porsche a fost banat facebook.com, iar unele zvonuri afirmă că angajaţilor li s-a pus în vedere să renunţe la conturile personale de pe Facebook, pentru a elimina orice suspiciune. Mai mult, de pe calculatoarele de la serviciu nu se vor putea accesa nici site-uri de comerţ precum Xing sau eBay.

Specialiştii de la Bloomberg comentează, totuşi, că această decizie ar putea avea la bază alt motiv: scăderea productivităţii muncii la birou, din cauza petrecerii din ce în ce mai mult timp pe site-uri precum Facebook.

Nu ar fi de mirare ca astfel de decizii să fie luate, în scurt timp, şi de alte companii auto, şi nu numai. E clar: prezenţa Porsche pe facebook.com se va face de acum doar cu aprobare de sus.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.