Ariel Atom 500 V8

Noua bombă pe roţi reuşeşte să se impună în faţa măreţului Bugatti la raportul cai putere pe greutate, cu peste 1000 de CP pe tonă, o cifră dublă decât în cazul lui Veyron.

Ariel Atom 500 V8 Ariel Atom 500 V8
Date fiind aceste informaţii de început, restul parcă sunt de prisos. Ariel Atom 500 va fi propulsat de un mic motor V8, asemănător cu cel din Formula 1, cu o cilindree de 2,4 litri şi capabil de a atinge peste 10.000 rpm, turaţia la care atinge puterea maximă de 500 CP. Evident, pentru o asemenea herghelie este necesară o turbină ce supraalimentează motorul din aluminiu conectat la o cutie de viteze secvenţială Sadev cu şase trepte.

Dezvoltarea noului model a început abia anul trecut, dar entuziasmul care a înconjurat tot proiectul a mărit semnificativ ritmul de lucru. Noul model va fi recunoscut prin cele două guri de aerisire din spate, un paintjob original, braţele suspensiei cromate, volanul multifuncţional şi caroseria din fibră de carbon. Atom 500 va fi produs la noua fabrică Ariel din Somerset, primul model din puţinele destinate acestei serii limitate urmând să fie livrat în această primăvară. Preţurile nu au fost încă finalizate, dar la performanţele care sunt aşteptate, suma de bani nu mai reprezintă ceva impresionant.
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.