Aşa opresc americanii camioanele-bombă ale teroriştilor

Americanii sunt reconcilianţi în oricare ipostază, mai puţin cea în care li se sare gardul. De exemplu, iată sistemul care opreşte camioanele cu explozibil îndreptate către vreo ambasadă de-a lor.

Aşa opresc americanii camioanele-bombă ale teroriştilor Aşa opresc americanii camioanele-bombă ale teroriştilor

Americanii răspund cu „pace” în oricare discuţie sensibilă în care sunt implicaţi. De exemplu, uite cum dau ei cu pace în camionul ăsta de nu mai rămâne nimic din el. 

Desigur, nu este vorba de violenţă aici. Departamentul de Stat, ajutat de Texas A&M Transportation Institute, doar au gândit o barieră care să oprească un atentat terorist cu camion-bombă. Impactul are loc la 50 mph (circa 80 km/h) şi, după cum şi tu ai văzut în video-ul de mai sus, deformează plastic într-o fracţiune de secundă un camion de câteva tone de nici mama lui nu-l mai recunoaşte. Cei de la Texas Tribune observă (citaţi de Jalopnik.com),

„Abilitatea şoferului de a scăpa unui astfel de impact nu este una dintre grijile noastre primare.”

Sună dur, însă, dacă e să te gândeşti aşa, probabil că cel din spatele volanului nu avea oricum planuri de vacanţă după atentat. N-am putea să-i judecăm pentru lipsă de compasiune, având în vedere că în urma atentatelor din 1998 din Dar Es Salaam şi Nairobi - atentate asupra ambasadelor Statelor Unite ale Americii din respectivele oraşe - camioanele-bombă au făcut prăpăd, omorând câteva sute de oameni.

Dacă ţi-ai stârnit pofta să te mai uiţi la - ahem! - sisteme de apărare împotriva atentatelor cu camion-bombă, mai lăsăm un clip aici cu gardul tocător-de-camioane K12.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.