Audi prezintă o nouă motorizare TFSI, disponibilă pe viitorul A4

În era downsizingului, Audi vine cu o motorizare „rightsized”: turbo, de 2,0 litri, cu un consum de 5,0 l/100 km.

Audi prezintă o nouă motorizare TFSI, disponibilă pe viitorul A4 Audi prezintă o nouă motorizare TFSI, disponibilă pe viitorul A4

În cadrul Vienna Motor Symposium, Audi a prezentat o versiune a motorizării TFSI de 2,0 litri, care se va regăsi pe viitorul A4.

Promovat ca „rightsized” („de dimensiuni corespunzătoare”), motorul turbo de 2,0 litri dispune de 190 de cai-putere şi 320 de Newtoni-metru (disponibili între 1.450 şi 4.400 rpm).

Puterea inferioară TFSI-ului omolog din gama actuală este compensată de un consum redus de combustibil. 5,0 litri la suta de kilometri, după cum oficialii Audi declară.

Prima dată când am auzit termenul „rightsized” legat de motorizări a fost la Mazda. Se pare că şi în Europa se preia termenul. Să înţelegem că noul trend este acela al motoarelor (un pic mai) mari, dar mai economice şi mai fiabile? Adică aşa cum se făceau înainte...?

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.