Audi sărbătoreşte 25 de ani de modele RS, confirmă încă două pentru 2019. PLUS: Scurt istoric al sportivelor din Ingolstadt

Audi sărbătoreşte 25 de ani de când modelele RS sunt pe piaţă, iar totul a început în 1994 cu modelul R2 Avant, informează CarScoops.

Audi sărbătoreşte 25 de ani de modele RS, confirmă încă două pentru 2019. PLUS: Scurt istoric al sportivelor din Ingolstadt Audi sărbătoreşte 25 de ani de modele RS, confirmă încă două pentru 2019. PLUS: Scurt istoric al sportivelor din Ingolstadt

Audi sărbătoreşte 25 de ani de când modelele RS sunt pe piaţă, iar totul a început în 1994 cu modelul R2 Avant, informează CarScoops.

Audi R2 Avant avea un motor pe benzină supraalimentat în 5 cilindri de 2,2 litri, care producea 311 cai-putere. Motorul modelului break transmitea puterea sistemului de tracţiune integrală Quattro prin intermediul unei transmisii manuale în 6 trepte.

Audi susţine că următorul model important a fost RS 4 Avant din 1999. Echipat cu un motor V6 de 2,7 litri, modificat cu ajutorul Cosworth, modelul break oferea 375 de cai-putere.

Noul Audi RS 4 a venit în 2005 cu un motor V8 de 414 cai-putere. Trei ani mai târziu, Audi a introdus RS 6 Avant, echipat cu un motor V10 twin-turbo de 5 litri, care producea 572 de cai-putere şi 650 Nm de cuplu.

În prezent, gama Audi RS include 7 modele: RS 3 Sportback / Sedan, RS 4 Avant, RS 5 Coupe / Sportback şi TT RS Coupe / Roadster. Această gamă va fi extinsă, după ce compania a confirmat apariţia a două modele RS complet noi.

Unul dintre ele ar putea fi Audi RS Q8, echipat cu o versiune mai slabă a motorului V8 twin-turbo de 4 litri care echipează şi Lamborghini Urus. Puterea obţinută ar putea fi de 592 de cai-putere. 

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.