Aurus, rivalul rusesc a lui Rolls-Royce, deschide primul showroom în Moscova – GALERIE FOTO

Autor: Marius Vișan 26 aug. 2019 Știri auto

Aurus, noul producător auto de lux din Rusia, şi-a deschis primul showroom la Moscova. Primul model vândut aici este Senat, o limuzină de lux care este folosită şi de preşedintele ţării, Vladimir Putin, scrie Carscoops.com

Limuzinele construite în Rusia urmează să devină succesoarele cunoscutelor sedane ZIL care au transportat liderii sovietici în trecut.

Spre deosebire de acestea, însă, noul producător de automobile are intenţia de a se extinde pe pieţe precum China, Europa, Africa de Nord şi Orientul Mijlociu.

„Ne aşteptăm să apară un showroom similar în China în 2020-2021”, a declarat ministrul industriei şi comerţului, Denis Manturov, în cadrul ceremoniei de deschidere a showroom-ului Aurus din Moscova.

Preţurile pornesc de la 18 milioane de ruble (274.000 de dolari) pentru o limuzină Senat în echiparea de bază, compania acceptând deja precomenzile încă din luna februarie. CEO-ul Aurus, Adil Shirinov, a declarat că potenţialii clienţi vor fi nu numai funcţionarii guvernamentali, ci şi oameni de afaceri.

Puterea pentru Aurus Senat provine de la un motor V8 care produce 590 CP 880 Nm cuplu. O versiune blindată cu un ampatament mai lung este de asemenea disponibilă cu acelaşi motor.

Aurus intenţionează să-şi extindă gama cu modele cu patru locuri, un minivan şi un SUV numit Komendant. „Minivanul şi SUV-ul Komendant se află la stadiul de testare. Sper să-l văd pe acesta din urmă la Salonul Auto de la Moscova din 2020 ”, a spus Manturov.

Noul brand rusesc planifică mai multe versiuni electrificate, inclusiv un model complet electric, care va apărea pe piaţă până în 2024-2025.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide