Avem un feeling că urmează cel mai mişto device inventat de la roată, încoace

Americanii pregătesc decisiva pentru industria auto

Avem un feeling că urmează cel mai mişto device inventat de la roată, încoace Avem un feeling că urmează cel mai mişto device inventat de la roată, încoace

Apple e unul dintre numele cele mai importante unme la ora asta. Din tot. Nu din industria gadget-urilor, nu din cea financiară, din tot. Valoarea capitalizată sau nu a acestei companii depăşeşte PIB-ul României cum trece un 760i pe lângă un Logan 1.4MPI (mai există aşa ceva ...?). E 160$ acţiunea şi valoarea capitalizată a companiei e de 825 de miliarde de dolari. E nevoie să repetăm? Apple e în noua modă a aronimelor american – FANG, acolo unde sunt, în ordinea literelor de pe tricou, Facebook – Apple – Netflix – Google. Teoretic şi practic, dacă SUA începe un război financiar cu planeta Pământ, astea 4 companii sunt în pole-position pentru atacul american.

Marea reinventare a acestei companii pentru consumatorii de rând a fost iPod-ul, pentru cine îl mai ştie. A fost noul walkman care a îngropat orice device de ascultat muzică inventat până atunci.

A urmat iPhone, telefonul care a reinventat stilul de folosire al telefonului. Nu mai apeşi, swipe-ezi. După ei, potopul de companii care au făcut şi ele telefoane cu touchscreen. Nu era o tehnologie nouă, însă Apple s-a gândit s-o pună prima pe telefoane de masă.

De câţiva ani, după modelul Google de data asta, Apple şi-a zis că vrea să facă maşini. Electrice, autonome, să facă. Asta era ideea, să intre cu revoluţiile lor ideologice pe o piaţă plină de bani. Proiectul se numea Titan (nicio legătură cu cartierul din Bucureşti).

La un moment dat, acum vreun an, Apple a anunţat că nu mai vede implicarea ei în acest sector ca într-un produs cap-coadă. O să furnizeze soluţii de autonomie pentru alţi producători şi în general pentru industria care cere aceste sisteme de autopilotaj.

Acum câteva zile, MacCallister Higgins, cofondator al unui startup ân industria autonomă a surprins în California un Lexus cu un device Apple ataşat pe el. Dispozitivul e plin de seznori şi radare.

Acum, noi ne punem o întrebare firească. E oare Aple aproape de un device pentru condusul autonom pe care să îl cumperi de la magazinul din colţ, apoi să-l montezi pe orice maşină şi să meargă treaba de la sine? Asta chiar că ar fi o lovitură teribilă pentru toată industria care se chinuieşte să înglobeze în structura maşinii astfel de sisteme. Gândiţi-vă că îl puteţi împrumuta şi vecinului dacă vă roagă frumos. În loc de “vecine, ai două ouă?” o să fie “vecine, dă şi mie autonoma că o scoate fiu-meu de 12 ani pe una la suc”. Tare!

VIDEO DEVICE APPLE PENTRU MAŞINĂ AUTONOMĂ

Autor Alexandru Banu

 

 

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.