Benzina bate motorină în România. Ce se întâmplă cu autoturismele "verzi"

După primele 6 luni din 2018, se remarcă preferinţa clienţilor din România pentru motoarele pe benzină

Benzina bate motorină în România. Ce se întâmplă cu autoturismele "verzi" Benzina bate motorină în România. Ce se întâmplă cu autoturismele "verzi"

După primele 6 luni din 2018, se remarcă preferinţa clienţilor din România pentru motoarele pe benzină. Ponderea acestora a continuat să crească, astfel că aproximativ 58,9% din parcul auto din România este compus din maşini pe benzină.

Dintre primele cele mai vândute 10 mărci/modele, 5 mărci şi 8 modele au o pondere a vânzărilor cu motorizări pe benzină peste această medie (58,9%), arată datele APIA (Asociaţia Producătorilor şi Importatorilor de Autovehicule).

Programul Rabla Plus sprijină creşterea vânzărilor de autovehicule electrice şi hibride. Astfel, acestea constituie acum aproximativ 2,5% din total piaţă, spre deosebire de aceeaşi perioadă din 2017, când ponderea acestor autovehicule în totalul vânzărilor era de doar 1,7%. Creşterea înregistrată în acest an este de 275% pe segmentul celor electrice (un total de 390 unităţi în primul semestru din 2018) şi de 64,6% la cele hibride (care totalizează în 2018 un volum de 1.462 unităţi).

În primele 6 luni din 2018 în România s-au vândut aproape 89.000 de autovehicule noi şi peste 230.000 de autovehicule second-hand.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.