BMW 123d

Versiunea în trei uşi a lui BMW Seria 1 primeşte cel mai puternic motor diesel de până acum al familiei, care se va regăsi pe 123d.

BMW 123d BMW 123d
Motorul cu o cilindree de numai 2,0 litri adoptă tehnologia twin-turbo (după modelul propulsorului de pe 335d) şi cea de-a treia generaţie a sistemului de alimentare common-rail, ceea ce îi conferă performanţe notabile: 204 CP şi 400 Nm! Adică o putere litrică demnă de un supersport: peste 100 CP/litru.

Noul 123d va atinge prima sută de kilometri în 6,9 secunde în versiunea cu trei uşi, în timp ce varianta cu cinci uşi, care va fi lansată mai târziu, va plusa cu 0,1 secunde pentru acest sprint. Viteza maximă se cifrează la 238 km/h. Însă mult mai importante sunt evoluţiile în ce priveşte consumul: doar 5,2 litri la suta de kilometri, în regim mixt, în timp ce emisiile de CO2 se cifrează la numai 138 g/km, în condiţiile în care 120d elimină 128 g/km, avnd 30 CP mai puţin.
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.