BMW introduce devizul digital de service însoţit de explicaţii video

Autor: ProMotor 21 mai 2019 Știri auto

BMW Group România introduce un nou serviciu digital care să îmbunătăţească experienţa oferită clientului în service. 

Pentru o comunicare rapidă şi transparentă cu service-ul a fost introdus de la începutul acestui an şi sistemul Smart Video Communication. Acesta îi permite clientului să primească informaţia sub forma unui link care deschide un formular web într-un format responsive, adaptat pentru a putea fi citit atât pe calculator, cât şi pe telefonul mobil.

Fiecare operaţiune de service este explicată în prezentarea video, iar clientul are posibilitatea, printr-un simplu click, să selecteze doar operaţiunile pe care le consideră necesare. Pe baza selecţiei, clientul primeşte imediat costul total al intervenţiilor, iar atelierul este notificat automat cu privire la operaţiunile aprobate de client.

Această tehnologie permite o comunicare clară şi transparentă cu clientul, fără ca acesta să fie nevoie să se deplaseze de fiecare dată la service.

Soluţia este integrată cu succes în reţea şi se preconizează ca până la final de iunie să fie disponibilă în toate centrele din ţară. În acest moment sunt transmise aproximativ 20 de comunicări cu suport Smart Video Communication per service şi aproximativ 200 la nivelul întregii reţele pe săptămână.

Numărul de astfel comunicări a crescut de la 237 în ianuarie la 667 în februarie şi 958 în aprilie. Este de aşteptat ca trendul crescător să se menţină.

VIDEO

Un alt proiect în derulare este acela de programări on-line în service, disponibil din site-ul dedicat al fiecărui service. Proiectul pilot include service-urile Filaret Service, Proleasing Motors, Group West Motors, urmând a fi extins treptat şi către restul reţelei. 

Pentru clienţii de automobile achiziţionate second hand, BMW a creat un formular pe pagina mărcii prin care clienţii pot trimite mai multe solicitări pentru reţeaua de service: inclusiv pentru manuale de utilizare gratuite, în format electronic, sau pentru verificarea dacă automobilul este supus unor acţiuni tehnice sau rechemare. 

Programul „Welcome to Romania”

Parcul de automobile BMW  cu o vechime de până la 10 ani este estimat că va ajunge la 80.000 automobile la sfârşitul acestui an, un plus de 15% faţă de anul precedent. Din acestea 4 din 5 sunt importuri second hand şi este posibil să nu ajungă niciodată la un service autorizat BMW.

În acest context, serviciile gratuite on-line de verificare dau posiblitatea clienţilor să se informeze rapid şi simplu cu privire la acţiunile tehnice şi rechemare de care pot beneficia gratuit.

Pentru a încuraja accesul clienţilor în service-urile oficiale BMW, marca a iniţiat un program de pachete de service gratuite sau la preţuri speciale. Astfel, propiretarii de automobile între 5 şi 10 ani înmatriculate în România de cel puţin 3 luni şi care nu au fost niciodată într-un service oficial BMW, beneficiază de un schimb grauit de ulei şi filtru de ulei (oferta include atât preţul componentelor, cât şi manoperiei şi este disponibilă la un număr selectat de centre de service).

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide