Exclusiv  BMW M10, prefigurat de BMW Vision Concept?

Recentul concept BMW Vision, de la Frankfurt 2009, este o declaraţie clară a bavarezilor. În foarte scurt timp, va apărea un BMW supersport, care va rivaliza direct cu Audi R8 şi Mercedes SLS. Iată propunerea promotor.ro, în imaginile următoare.

BMW M10, prefigurat de BMW Vision Concept? BMW M10, prefigurat de BMW Vision Concept?

VEZI AICI SCHIŢELE EXCLUSIVE CU BMW M10!

Cele mai puternice maşini BMW poartă emblema M, de la Motorsport, departamentul sport al bavarezilor. Totuşi, ultimul supercar adevărat a fost BMW M1 - iar asta se întâmpla acum 3 decenii.

La ora actuală, cel mai puternic BMW este... un SUV: BMW X5 M, al cărui V8 de 4,4 litri supraalimentat dezvoltă 555 CP, mai mult decât cei 507 CP scoşi de motorul V10 de pe BMW M6. Însă o maşină supersport adevărată, care să poată concura cu Audi R8 sau noul Mercedes SLS (deci care să aibă în jur de 600-700 CP şi o structură de maşină supersport), nu există, în acest moment, în gama BMW.

De aceea, suntem siguri că BMW Vision EfficientDynamics, prezentat la Salonul Auto Frankfurt 2009, ne prezintă, destul de clar, intenţia bavarezilor de a reveni în domeniul supersportivelor cu pedigree. Asta şi dacă ne gândim la conceptul de acum un an, BMW M1 Homage, o reinterpretare a supercarului din anii '80. Deocamdată, cele mai multe zvonuri vehiculate pe internet se învârt în jurul denumirii BMW M10, care ar trebui să aparţină unei maşini sport, cu două locuri şi cu motor central.

Voi ce credeţi, când va apărea un eventual BMW M10?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.