BMW – măsuri de criză în Germania

Autor: Cosmin Iordache 20 ian. 2009 Știri auto
BMW – măsuri de criză în Germania

28.000 de angajaţi BMW de la patru uzine din Germania vor intra în şomaj tehnic începând cu luna februarie. Măsura este destinată reducerii costurilor într-un mediu economic nefavorabil pentrusectorul auto şi ar putea să dureze până la sfârşitul lunii martie, potrivit unui comunicat al grupului, transmite agenţia MEDIAFAX.

Spre deosebire de angajaţii de la Dacia, care primesc 85% din salariu,  lucrătorii nemţi afectaţi de şomaj tehnic vor beneficia de "cel puţin 93% din salariul lor net", se arată în  acelaşi comunicat de presă. BMW a folosit metoda şomajului tehnic şi în lunile trecute în cazul a câteva mii de angajaţi din Germania.

Vânzările producătorului auto s-au prăbuşit cu peste 25% în lunile noiembrie şi decembrie, comparativ cu perioada similară din 2007, iar situaţia în 2009 se anunţă dificilă.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide