BMW - măsuri de criză în Germania

BMW ia măsuri drastice de reducere a costurilor pe timp de criză şi trimite în şomaj tehnic începând din februarie 28.000 de angajaţi. Deşi nu se specifică exact durata, se înţelege că va fi cel puţin o luna!

BMW - măsuri de criză în Germania BMW - măsuri de criză în Germania

28.000 de angajaţi BMW de la patru uzine din Germania vor intra în şomaj tehnic începând cu luna februarie. Măsura este destinată reducerii costurilor într-un mediu economic nefavorabil pentrusectorul auto şi ar putea să dureze până la sfârşitul lunii martie, potrivit unui comunicat al grupului, transmite agenţia MEDIAFAX.

Spre deosebire de angajaţii de la Dacia, care primesc 85% din salariu,  lucrătorii nemţi afectaţi de şomaj tehnic vor beneficia de "cel puţin 93% din salariul lor net", se arată în  acelaşi comunicat de presă. BMW a folosit metoda şomajului tehnic şi în lunile trecute în cazul a câteva mii de angajaţi din Germania.

Vânzările producătorului auto s-au prăbuşit cu peste 25% în lunile noiembrie şi decembrie, comparativ cu perioada similară din 2007, iar situaţia în 2009 se anunţă dificilă.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.