BMW Motorrad prezintă prima motocicletă autonomă - VIDEO

BMW a fost prezentată R 1200 GS, motocicleta care se conduce singură.

Prima motocicletă autonomă BMW Motorrad a fost prezentată săptămâna trecută la BMW Motorrad Techday 2018. Este vorba de un model BMW R 1200 GS, acesta a făcut primele ture în faţa jurnaliştilor la pista de testare BMW Group din Miramas, sudul Franţei.

Dezvoltat de inginerul absolvent Stefan Hans şi echipa sa, autovehiculul se conduce independent, accelerează, traversează o pistă de încercare şi încetineşte fără a fi atins de om. 

BMW Motorrad nu are ca scop crearea unei motociclete complet autonome. Mai degrabă, tehnologia de bază pe care o testezea acum ar trebui să servească drept platformă pentru dezvoltarea de sisteme şi funcţii viitoare pentru a face motociclismul chiar mai sigur şi mai confortabil.

Scopul prototipului este de a aduna cunoştinţe cu privire la dinamica de conducere, pentru a detecta din timp situaţiile periculoase şi, astfel, pentru a sprijini şoferul cu sisteme de siguranţă adecvate.

Pe lângă această motocicletă, BMW Motorrad a prezentat mai multe proiecte tehnologice interesante. Cum ar fi luminile motocicletelor cu faruri cu laser, precum şi un cadru de motocicletă fabricat folosind un proces de imprimare 3D. 

Procesele inovatoare utilizate în producţia de componente, cum ar fi cadrul, braţul batante şi roţile, folosesc materiale uşoare, dar de înaltă rezistenţă. 

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.