BMW şi Audi, târâţi în razboiul Osram-LG

LG vrea ca niciun BMW sau Audi să nu se mai vândă în Coreea de Sud, din cauza echipării maşinilor germane cu tehnologie LED de origine Osram

BMW şi Audi, târâţi în razboiul Osram-LG BMW şi Audi, târâţi în razboiul Osram-LG

Coreea de Sud este în această perioadă frontul unui război dintre doi giganţi din industria echipamentelor de iluminare, care la prima vedere nu ar avea nicio legătură cu domeniul auto. În mod neaşteptat, două victime colaterale ale confruntării dintre LG şi OSRAM sunt mărcile germane BMW şi Audi. Se pare că firmele coreene LG Electronics şi LG Innotek au înaintat o plângere la Curtea Supermă din Seul, prin care cer nici mai mult nici mai puţin decât interzicerea comercializării oricăror maşini BMW şi Audi pe teritoriul Coreei de Sud.

Desigur, este vorba despre acele modele din gama producătorilor germani echipate cu faruri şi stopuri ce folosesc tehnologia LED a germanilor de la Osram. Potrivit oficialilor LG, patentul lor este folosit abuziv de către compania germană, fapt ce va atrage riposta coreenilor nu doar în ţara lor, ci şi pe alte pieţe. Deşi LG nu se află printre pionierii tehnologiei LED, plătind timp de câţiva ani pentru dreptul de a folosi patentele Osram, compania asiatică a schimbat radical tactica şi, pentru a spori tensiunea, i-a angrenat în confilct până şi pe teutoni. Rămâne de văzut care va fi reacţia lui BMW şi Audi, de vreme ce răspunsul lor întârzie să apară.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.