BMW xDrive Tour în România

Autor: Dan Vache 01 oct. 2008 Știri auto

Performantele off-road sunt peste asteptariBMW xDrive Tour este unul din cele mai ample evenimente pe care marca BMW l-a dedicat clienţilor şi pasionaţilor mărcii. Desfăşurat între 23 septembrie şi 26 octombrie, este o ocazie excelentă pentru mai bine de 1200 de persoane să descopere beneficiile sistemului de tracţiune integrală BMW. Cu aceeaşi ocazie, după lansarea pe pieţele europene pe 20 septembrie, noul BMW Seria 3 poate fi testat pe drumurile din România.

Parte a unui program european, organizat cu expertiza BMW Fahrer Training, BMW xDrive Tour prezintă beneficiile tehnologie oferite de sistemul de tracţiune integrală al mărcii germane atât pe şosea, cât şi pe off road. La dispoziţia participanţilor stă o echipă de instructori BMW Fharer Training alături de pilotul român Claudiu David. Pentru parcursul pe teren accidentat au fost selectate circuitele de motorcross de la Câmpina şi Cincişi. Şoselele de munte cu viraje strânse din aceleaşi localităţi sunt excelente pentru testarea pe astfalt  a comportamentului modelelor cu tracţiune integrală.

 

BMW este cel mai de succes producător de automobile cu tracţiune integrală în segmentul premium. Cu un total de 320900 maşini echipate cu tehnologia xDrive livrate în 2007, BMW se situează pe un trend crescător important, cu creşteri în principalele pieţe ale mărcii. De exemplu cota de autmobile cu tracţiune integrală a atins 40% în SUA, 34,5% în Elveţia sau 10,6% în Germania.  În acelaşi timp, numai puţin de 60% din automobilele livrate în România în acest an beneficiază de BMW xDrive, mulţumită, în special, succesului excelent de care se bucură BMW X3 şi BMW X5.

Capabilitatea off-road intrece lejer disponibilitatea soferului la asa cevaSistemul de tracţiune integrală xDrive oferă în condiţii ideale o distribuţie a cuplului între puntea faţă şi spate de 40/60 şi variază dinamic acest raport în funcţie de aderenţa şi condiţiile de drum. Un avantaj distinctiv faţă de principalii competitori este posibiltatea de a transfera până la 100% din cuplul motor pe oricare din cele două punţi. Sistemul coordonat electronic asigură un raspuns foarte rapid şi utilizarea facilă în orice condiţii de aderenţă sau la parcurgerea de pante abrubte. „Întregul sistem reacţionează cu promitudine la apăsarea unui buton. Nu sunt necesare reglaje suplimentare cu ar fi operarea diferenţialelor, xDrive asigură electronic cel mai bun răspuns pentru fiecare situaţie. Aceasta se traduce prin mai mult confort şi uşurinţă de utilizare şi face ca xDrive să fie sistemul cu cea mai rapidă viteză de reacţie din segment”, explică Dieter Schöner, instructor BMW Fahrer Training.

Pentru condusul pe şosea se oferă un alt atu important faţă de sistemele convenţionale. La primul semn de supravirare xDrive intervine transferând cuplul către puntea faţă. În condiţii de subvirare, puterea este transferată către roţile din spate.  Mulţumită acestui răspuns dinamic sunt minimizate intervenţiile Sistemului de control al stabilităţii (DSC) care duc la pierderi de putere. Se asigură astfel o viteză mai mare la abordarea virajelor şi un comportament mai sportiv. BMW X6 este echipat cu Dynamic Performance Control în completarea funcţiilor xDrive. Acesta asigură distribuţia cuplului individual pe roţile punţii spate. Comportamentul dinamic excelent se apropie de performanţele unui automobil sport. Impresionant, dacă luăm în considerare că avem de-a face cu un SUV!” a explicat Claudiu David.

Seria 3 Facelift in premieraAlături de performanţele noului xDrive, participanţii pot descoperi şi noutăţile cu care se prezintă BMW Seria 3: un design restilizat cu elemente care aduc mai mult dinamism si sportivitate, interior îmbunătăţi unde se distinge noua generaţie iDrive, cea mai mare gamă de motorizări din segment întărită cu o nouă motorizare diesel de trei litri şi şase cilindri – 330d şi, în premieră pentru acest model, tracţiune integrală pentru motorizări de patru cilindri în versiunea 320d xDrive.

La numai câteva zile după evenimentul de lansare oficial din 20 septembrie, noul BMW Seria 3 320d xDrive poate fi testat acum la BMW xDrive Tour.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide